vineri, 30 martie 2012

Activitatea pastorala pe lângă unităţile militare şi instituţii penitenciare a fost discutată la Palatul Mitropolitan

La data de 24 februarie 2012, în sala de conferinţe a Palatului Mitropolitan a avut loc o "masă rotundă", cu participarea Mitropolitului Vladimir, a Ministrului Apărării, domnul Vitalie Marinuţa, şi a reprezentantului Ministerului Justiţiei, reprezentanţii Departamentului Instituţii Penitenciare, în cadrul căreia s-a discutat despre perspectivele colaborării Bisericii cu Armata Naţională şi Instituţii Penitenciare.
Referindu-se la rezultatele conlucrării, mitropolitul a menţionat următoarele: „Suntem recunoscători Ministerului Apărării pentru aportul pe care l-a adus la amenajarea paracliselor şi a camerelor pentru rugăciuni, unde ostaşii Armatei Naţionale au posibilitatea să discute pe teme religioase şi să primească binecuvântarea preoţilor militari. Este un început bun şi pe viitor sperăm la o colaborare la fel de dinamică şi fructuoasă."
Domnul ministru Vitalie Marinuţa a adus deosebite mulţumiri preoţilor militari care îşi îndeplinesc misiunea cu dăruire şi responsabilitate. 
În cadrul dialogului s-a vorbit şi despre asistenţa moral-spirituală acordată de preoţii militari efectivului Armatei Naţionale. Ulterior, au fost trecute în revistă mai multe obiective ce urmează a fi atinse, printre care editarea unei cărţi de rugăciuni destinate militarilor şi aprobarea proiectului de lege privind instituirea clerului militar.
Potrivit colonelului Eduard Ohladciuc, şeful Direcţiei personal a Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, pe parcursul anului 2011 preoţii militari au organizat diverse şedinţe cu militarii în termen, în special cu cei din grupurile de risc, amenajând şi locuri pentru rugăciuni. Totodată, aceştia au contribuit la vizitarea mănăstirilor şi locurilor sfinte de către efectivele de militari.
În acest sens, în jur de 40 de preoţi militari au fost menţionaţi cu insigna „Preot militar", instituită recent de către Mitropolia Moldovei.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu