marți, 23 octombrie 2012

Sfinţirea Bisericii din Penitenciarul nr. 15 Cricova


La data de 20 septembrie 2012 Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat un serviciu divin la biserica "Naşterea Maicii Domnului" din cadrul penitenciarului nr. 15 Cricova. Slujba a început cu sfinţirea prestolului sfântului lăcaş, după care Arhiereul, dimpreună cu mai mulți preoţi capelani a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

La ceremonia religioasă a participat Vladimir GROSU, Viceministrul Justiţiei, Veaceslav CEBAN, Directorul General interimar al DIP, echipa managerială departamentală şi preoţii capelani de penitenciare care îngrijesc de starea spirituală a deţinuţilor, dar şi oficiază slujbe religioase la bisericile din penitenciare.

Evenimentul a fost organizat în preajma sărbătoririi hramului bisericii, care este omagiat anual de condamnaţi şi administraţia penitenciară la 21 septembrie.

În cadrul slujbei, părintele-paroh Prot. Mitr. Andrei Braniște, a fost decorat cu dreptul de a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic, pentru eforturile depuse spre buna administrare a acestui sfânt lăcaș, dar și pentru activitatea pastorală pe care o duce în incinta acestui penitenciar de mai mulţi ani de zile.

La finalul serviciului divin, Vlădica Vladimir a menționat că orice credincios are nevoie de ajutorul, de sfatul și de susținerea unui duhovnic, dar această necesitate se face și mai simțită acolo unde, dintr-un motiv sau altul, cu, sau fără voie, anumiți oameni sunt nevoiți să-și ispășească pedepsele pentru greșelile făcute. Iar spovedindu-se și participând la sfintele slujbe, acești oameni capătă ușurare sufletească și iertare pentru păcatele lor, ceea ce îi ajută să se integreze mai ușor în societate și să se întoarcă la cei dragi cu alte viziuni și gânduri – mai bune și mai ziditoare. Apreciind meritele părintelui Andrei în această direcție, Mitropolitul și-a exprimat speranța că și în continuare atât Sfinția Sa, precum și ceilalți preoți militari își vor îndeplini cu cinste slujirea ce le-a fost încredințată.


Înalt Prea Sfinția Sa a venit cu un cuvânt de recunoștință pentru reprezentanții Ministerului de Justiție și cei ai administrației penitenciarului – pentru facilitarea accesului slujitorilor Bisericii la deținuți, spre a le oferi atât de necesara hrană spirituală.

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” de pe teritoriul Penitenciarului nr.15-Cricova a fost construită în anul 1996. Actualmente în Penitenciarul nr.15-Cricova se deţin 520 de persoane condamnate pentru crime grave şi deosebit de grave.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu