vineri, 21 decembrie 2012

Sfânta Liturghie la biserica penitenciarului nr. 17 – RezinaLa 6 noiembrie a.c., Protopopul de Rezina, Prot. Mitr. Igor Cojocari, dimpreună cu Prot. Stanislav Atamanenco și și Prot. Serafim Nadolschi, au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica “Icoana Maicii Domnului bucuria tuturor celor scârbiți” de pe teritoriul Penitenciarului nr. 17 – Rezina.


La serviciul divin au participat deţinuţii, conducerea, şi colaboratorii din cadrul  instituției de detenție. Slujba a fost oficiată cu prilejul hramului bisericii, care este celebrat  anual de condamnaţi şi administraţia penitenciarului.


„Apreciez mult efortul depus de părintele Stanislav, paroh al bisericii şi  capelan al penitenciarului, care se  îngrijeşte de starea spirituală a deţinuţilor şi oficiază slujbele religioase în această biserică”, – a declarat părintele Protopop. Sfinția Sa  a mulțumit și administrației pentru efortul depus pentru cultivarea credinței în rândurile deținuților, participând astfel la întărirea lor morală și spirituală.


La rândul său, domnul Valerian Golban, șef al SAEPAS, a menționat că acest eveniment oferă încredere în reușita directivei adoptate de Ministerul Justiţiei, credința reprezentând un pilon sigur pentru corecția comportamentală a deținuților, lucru la care contribuie în mod deosebit slujitorii bisericii.


După Liturghie, condamnații au participat la o agapă pregătită de creștinii din or. Rezina.***

Biserica „ Icoana Maicii Domnului bucuria tuturor celor scârbiţi„  şi-a început activitatea  în anul 1996. Actualmente  Penitenciarul nr.17-Rezina este o instituţie de detenție de tip închis şi este unica din sistemul penitenciar în care se deţin condamnaţii cu pedepse pe viaţă .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu