vineri, 21 decembrie 2012

Slujba de sfinţire a Sf. Mese a Bisericii „Sf. Ap. Andrei” din Penitenciarul nr.3-Leova


În dimineaţa zilei de 4 octombrie 2012, a fost sfinţită Sfânta Masă a Bisericii „Sfântul Apostol Andrei” de pe teritoriul Penitenciarului nr.3-Leova.


Slujba divină a fost oficiată de către P.S. Anatolie, Episcopul de Cahul şi Comrat, însoţit de un sobor de preoţi.


În predica sa, P.S. Episcop a menţionat, că este plăcut surprins de frumuseţea locaşului sfînt, de faptul cum este amenajat acesta, totodată aducînd mulţumiri conducerii penitenciarului şi celor care au contribuit la construcţia bisericii.La acest eveniment religios au participat reprezentanţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare, dnul Andrei PÎSLARI, primarul satului Vişniovca, Cantemir şi preotul-capelan al penitenciarului, cel care are grijă permanentă de starea spirituală a deţinuţilor, dar şi oficiază slujbe religioase la biserica din penitenciar.


Organizarea activităţilor de gen spiritual, cultural-educative, favorizează trezirea conştiinţei celor certaţi cu legea şi să aducă în suflete acestora smerenie, dar în acelaşi timp şi generozitate, dăruire, încredere în viitor şi schimbarea comportamentului lor moral în sens pozitiv.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu