marți, 28 mai 2013

Solidaritatea preoţilor din Protopopiatul Rezina cu persoanele private de libertate
Apropierea Sfintelor Paşti poate constitui pentru persoanele private de libertate un bun prilej de reflecţie faţă de faptele săvârşite şi chiar de început sau continuare a unei schimbări pozitive de atitudine. În acest sens, oferta de activităţi cu specific de reintegrare socială adresată persoanelor care execută pedepse privative de libertate în Penitenciarul Nr. 17 or Rezina , este una generoasă.

Astfel, pe parcursul Postului Mare  sunt oficiate săptămînal , la biserica din incintă, servicii religioase specifice Paştelui, deţinuţii participă la dezbateri mediate de educatori şi invitaţi din comunitate, asistă la proiecţii de filme tematice, prezentări power-point sau confecţionează obiecte artizanale (felicitări, ouă pictate, figurine din hârtie ).

Persoanele private de libertate nevizitate şi fără posibilităţi materiale vor primi pachete constând în produse alimentare, precum şi produse de igienă personală oferite de către Protopopiatul Rezina .

Cu binecuvîntarea Prot. Mitr. Igor Cojocari Blagocinul bisericilor din raionul Rezina, un grup de preoţi ( Prot. Alexandru Bordeian , Prot . Serghei Cebotari , Pr. Ioan Cozonac , Prot Ioan Javgurean , Prot Ioan Cuşnir) , împreună cu preotul capelan al unităţii Prot. Stanislav Atamanenco , au venit la Penitenciar  la începutul  acestei săptămîni cu un ajutor în formă de măncare caldă de casă pregătită de către enoriaşii parohiilor Rezina , Cinişeuţi , Cuizăuca , Ţareuca , Solonceni , Mateuţi .

Potrivit Blagocinului de Rezina ,“persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate reprezintă o problemă a societăţii, iar lucrătorii din sistemul penitenciar, dar şi comunitatea trebuie să identifice metode şi posibilităţi pentru a-i ajuta să se reintegreze în societate. Considerăm important să oferim celor care vor să se schimbe şi doresc să fie ajutaţi o şansă reală în acest sens”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu