luni, 26 august 2013

Serviciul divin si Botezul celor 2 prunci din incinta Penitenciarului nr. 16 - Pruncul

In dimineata zilei de 24  august 2013, un grup de detinuti, au asistat la serviciul divin din biserica "Sf. M. Mc. Gheorghe" din incinta Penitenciarului nr. 16-Pruncul, spovedindu-se si impartasindu-se cu Preacuratele Dumnezeiesti Taine.

Preotul-capelan, Maxim MELINTI, a tinut un cuvant de invatatura in baza Evangheliei de la Matei (14, 14-22), referindu-se la inmultirii painilor  si prefugurarea acestei minuni intr-o Taina noua, adica Sfanta Euharistia, pe care o primim in cadrul Sfintei Liturghii. S-a afirmat in special, ca, dupa porunca Mantuitorului Hristos, vom trai vesnic doar primind Painea cereasca-Trupul lui Hristos: "Eu sunt Painea vietii. Cine vine la Mine nu va flamanzi niciodata; si cine crede in Mine nu va inseta niciodata. Eu sunt Painea vietii... Eu sunt Painea vie, care s-a pogorat din cer. Daca mananca ceneva din Painea aceasta va trai in veac!" (Ioan 6, 35, 48-51)


Celor prezenti li s-a fost oferita literatura duhovniceasca si publicatii periodice.In continuarea zilei a fost oficiata Taina Sfantului Botez pentru pruncul Roman si prunca Daria. Parintii copiilor au primit in dar Noul Testament. Cei prezenti au trait momente de bucurie duhovniceasca si dragoste crestineasca.
 
Un comentariu: