marți, 22 octombrie 2013

Iubire fără obstacole: cununie după gratiile Penitenciarului nr.17-Rezina


Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului nr.17 din Rezina, condamnat la detenţiune pe viaţă, a jurat credinţă şi iubire veşnică în faţa altarului. În calitate de mire, acesta şi-a dus consoarta din libertate la biserica de pe teritoriul instituţiei de detenţie în care se află. Cei doi au spus DA, la finele săptămânii trecute.   
Deţinutul, în vârstă de 37 de ani şi femeia de la libertate, de 32 de ani, se cunoşteau din copilărie, dar au preluat legătura de acum un an, comunicînd prin intermediul scrisorilor  şi întrevederilor de scurtă durată.  De curînd, aceştia au decis să-şi unească destinele, iar faptul că mirele se află în detenţie nu a împiedicat-o pe femeie să-i accepte cererea în căsătorie.

Cununia a fost oficiată de parintele Stanislav ATAMANENCO - preot-capelan al bisericii de pe teritoriul instituţiei de detenţie. Evenimentul nu s-a deosebit cu nimic de o cununie de la libertate, cei doi fiind însoţiţi şi de o pereche de naşi (rude de la libertate). Mireasa a preferat o rochie roşie în schimbul celei albe.
După cununia civilă, tinerii căsătoriţi au beneficiat de o întrevedere de scurtă durată.


Iubirea adevărată nu cunoaşte limitele de timp şi spaţiu, ea nu ţine cont de vîrstă, de graniţe sociale sau de raţiune. Ea se întinde dincolo de planuri sau de scopuri şi chiar dincolo de gratii.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu