luni, 25 noiembrie 2013

Cununie religioasă după gratiile Penitenciarului nr.6-Soroca


Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului nr.6-Soroca, a jurat credinţă şi iubire veşnică în faţa altarului. În calitate de mire, acesta şi-a dus consoarta din libertate la biserica de pe teritoriul instituţiei de detenţie în care îşi ispăşeşte pedeapsa.  Cei doi au spus DA în faţa altarului în data de 19 noiembrie, a.c.   Deţinutul, în vîrstă de 36 de ani şi femeia de la libertate, de 35 de ani, comunicau frecvent prin intermediul scrisorilor  şi a întrevederilor de scurtă durată.  De curînd, aceştia au decis să-şi unească destinele, iar faptul că mirele se află în detenţie nu a împiedicat-o pe femeie să-i accepte cererea în căsătorie.

Evenimentul a fost oficiat de preotul-capelan al bisericii de pe teritoriul instituţiei de detenţie părintele Marin LUPU şi a respectat tradiţiile legate de căsătorie. Mirii au fost însoţiţi de o pereche de naşi (rude de la libertate), au avut lumînări aprinse, o pereche de colaci acoperiţi cu prosop decorativ şi chiar cadouri.După cununie, tinerii căsătoriţi au beneficiat de o întrevedere de lungă durată.

Astfel de evenimente demonstrează că dragostea adevărată nu cunoaşte legi, bariere, nu ţine cont de reguli şi de principii. Ea se întinde dincolo de planuri şi chiar dincolo de gratii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu