luni, 25 noiembrie 2013

Sfintirea Troitei din incinta Penitenciarului nr. 16-PrunculÎn dimineaţa zilei de 20 noiembrie, curent, a avut loc slujba de sfinţire a unei troiţe, înălţate recent în curtea Penitenciarului nr.16-Pruncul. Evenimentul a fost oficiat de un sobor de preoţi din cadrul Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove.
La slujba de sfinţire au fost prezenţi: directorul Departamentului Instituțiilor Penitenciare, doamna Ana DABIJA, șeful Penitenciarului nr. 16-Pruncul, domnul Ion BUCLIȘ - locotenent-colonel de justiție, echipa managerială departamentală, procurori, colaboratori ai penitenciarului de referinţă şi persoane private de libertate care au participat la înălţarea răstingnirii.


La finalul serviciului divin, preotul capelan din cadrul instituţiei - părintele Maxim MELINTI, le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa prezenţei Sfintei Cruci în cadrul unui penitenciar, care va constitui cu siguranţă un reper spiritual stabil şi sigur pentru persoanele deţinute în penitenciar.

Totodată, directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, a subliniat că înălţarea acestei răstigniri este un eveniment mare şi sfînt. Dumneaei şi-a exprimat convingerea că troiţa ridicată va avea un aport important în procesul de reeducare al deţinuţilor care trăiesc într-un mediu diferit de cel de la libertate, sperînd ca aceştia să găsească calea dreaptă pe care ar fi trebuit să o urmeze înainte de a ajunge după gratii.

Cu binecuvântarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove, dar și pentru spijinul acordat în acțiunile misionare din penitenciar, cu prilejul serbării zilei de naștere, dl Ion BUCLIȘ, a primit din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova medalia jubeliară „200 de ani ai Eparhiei Chișinăului”.
Ulterior, preoţii prezenţi la manifestare au sfinţit blocul de trai al deţinuţilor şi cel administrativ.La finele evenimentului atât oaspeţii, cât şi persoanele care au participat la înălţarea răstignirii au primit în dar iconiţe.
Evenimentul de astăzi reprezintă încă o reuşită a Departamentului Instituţiilor Penitenciare în domeniul cultivării sentimentului de credinţă în penitenciare, aceasta reprezintînd unul dintre pilonii fundamentali ai corecţiei comportamentale a deţinuţilor.Sursa: http://penitenciar.gov.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu