joi, 23 ianuarie 2014

Hospice. Coridor intr-o alta lume


Închisoarea de maximă securitate din Vacaville, California,  cuprinde  în jur de 3.000 de prizonieri, dintre care unii sunt în stare bună de sănătate, unii sunt bolnavi, iar alţii mor.
Cei care cu bună ştiință în curând trebuie să părăsească aceasta lume, sunt trimşi la Hospice - instituţie medicală în care pacienţii cu rezultatul medical dificil sunt primiţi pentru a le fi oferită îngrijire decente.
Prison Hospice (Spital-penitenciar) în Vacaville, California - unul dintre primele şi unul dintre cele mai vechi din Statele Unite. Printre primii locuitorii ai hospice-ului au fost doi prizonieri. Unul dintre ei, Freddy Garcia, a fost executat unei pedepse pentru jaf armat şi suferea de cancer de colon.
Garcia a scris de două ori cerere de eliberare condiţionată, şi i-a fost refuzat de două ori înainte de a permite în cele din urmă să moară acasă. Până a fi eliberat, Garcia este îngrijit de către colegul său de de celulă John Paul Madrona. John ispăşeşte o sentință pe viaţă pentru omor. Îngrijând de-al său "fratele mai mic", aşa cum l-a supranumit Madrona pe Garcia, i-a ajutat lui John să reziste amintirilor teribile din trecut.


Deţinutul Andrew Shelton (stânga), citeşte Biblia la patul unui muribund William Merritt. Atunci când un prizonier are cel puţin 72 de ore pentru a trăi, alături de el este mereu cineva, ca el să nu rămână singur.


George Taylor, un deţinut în vârstă de 59 de ani condamnat pentru omor şi care suferă de cancer.


Ronald Bramlett pe foile este mutat de la o cameră la alta.


Joe Tierney, nu poate dormi din cauza unei migrene.


Juan Moreno se atinge de fruntea muribundului William Merritt.


Capelanul Keith Knauf se ține de mâinile deţinutului-bolnav Philip Granger Harry în timpul rugăciunii. Capelan consideră că astfel poate ajuta oamenii bolnavi să învețe compasiune.


Kenneth Cole este bărbierit.


John Paul Madrona, care ispășește pedeapsă pe viață pentru crimă comisă în 1993, are grijă de băitul lui Stephen Thomas.


Sean Rice (dreapta) și John Paul Madrona (stânga) ridica pe deţinutul Richard Curry în curtea hospice-ului.

Madrona (dreapta) în timpul serviciul divin în cinstea nou-decedatului deţinut. Madrona a decis să schimbe viața lui după ce a fost condamnat pentru uciderea unui chimist în 1993.


Madrona la patul de Gary Smith. Capelanul Keith Knauf spune, "Madrona este iubit de toţi pacienţii."

Madrona și pacientul Troia "Ananas" Kamakona. Kamakona a murit în închisoare, fiind condamnat pentru uciderea soţiei sale.


Cancerul lui Freddy Garcia progresează, de aceea el petrece tot mai mult timp pe pat spital.


Freddy Garcia, care suferă de un cancer incurabil de colon, este de gând să înlocuiască sacul ostomy.


Freddy Garcia se rade pe cap înainte de nuntă din 06 mai 2011 la Hospice-ul închisorii Vacaville.


Freddy Garcia face legătură de cravată confecţionată cu propriile sale mâini, pregatindu-se pentru nunta. Pentru prima data Garcia a nimeric în închisoare acum 18 ani pentru un jaf. El a fost diagnosticat cu cancer în 2009, când ispăşea cel de-al doilea termen pentru jefuirea unui magazin JC Penney. Amenințând cu arma, a scos din magazin un vas cu logo-ul echipei Oakland Raiders.


Capelanul Keith Knauf anunță soț și soție pe Freddy Garcia și Marina Loew. Ceremonia a fost modestă și scurtă.


Freddy Garcia se uită la capelanul Keith Knauf în timpul nunţii lor. După ceremonie, tineri-căsătoriţi au revenit în Hospice, ținându-se de mâini.


Freddy Garcia și Marina Levano se fotografiază pe fondalul unei grădini pictate. Garcia suferă în mod constant de la dureri provocate de cancer avansat.


Freddy Garcia și fiica sa Breanna în vârstă de 3 ani, în timpul unei vizite de familie în închisoare după nuntă.


Freddy Garcia vorbind la telefon cu soția sa. În perioada celor două luni de zile de la nunta, relația lor s-a deteriorat brusc, iar el se gândește la divorț.


09 august 2011. Freddy Garcia, chinuit de dureri, este mângâiat de mama sa Rosalia. Freddy a fost eliberat și s-a întors la Carson, casa bunicii sale. În ultimele zile, Freddie este susţinut de către familia sa și prietenii care vin să-l viziteze.


23 septembrie 2011. Fratele Salvador Garcia (din dreapta), și prietena lui Jessica Figueroa (din stânga), ajuta pe Freddy Garcia să se întindă în pat, cu două zile înainte de moartea sa, în casa bunicilor săi în Carson, California.


Salvador Garcia (din dreapta), netezeşte capul lui Freddie, cu 12 de ore înainte de moartea lui Freddie în Carson-casa bunicii sale.


07 octombrie 2011. Fraţii Jonathan (din stânga), și Salvador Garcia (din dreapta), ținând în braţe pe Breanna fiica Freddie, că aceasta pentru ultima dată să-l privească pe tatăl său.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu