marți, 18 februarie 2014

Convorbiri duhovnicesti la Goian-10


 

La data de 17 februarie a.c. deţinuţii minori şi colaboratorii din custodia Penitenciarului nr.10-Goian, au fost cuprinşi de arta confecţionării mărţişoarelor. 


Acest eveniment a fost posibil cu ajutorul Asociaţiei Obşteşti FILOCALIA, la iniţiativa venită din partea administraţiei Penitenciarului nr.10 – Goian, care împreună au organizat pentru tinerii din detenţie, un master-class de confecţionare a mărţişoarelor. Ulterior aceste mărţişoare confecţionate cu suflet şi cu dragoste vor fi donate copiilor a unui centru de plasament din capitală. 

Totodată, în vizită a fost şi preotul Vasile Ciobanu din Costesti, care a ţinut un cuvînt de învăţătură pentru deţinuţii minori. Unde a împărtaşit cu ei şi astăzi un nou cuvînt foarte profund, bogat şi dens în Duh şi în noime vii, care a fost “rumegat” cu multă atenţie şi rabdare de către minori, pentru a cîştiga deplin folos din el, pentru a se oglindi în el scăderile şi rătăcirile şi pentru a încerca să şi valorifice în viaţa lor cele învăţate aici.

Participanţii au fost încîntaţi de cuvîntul duhovnicesc rostit de preotul Vasile, care de fiecare dată cînd este în vizită contribuie enorm în schimbarea spirituală a minorilor şi este aşteptat mereu să le inspire credinţă şi dragoste faţă de Dumnezeu.

Un comentariu: