miercuri, 6 august 2014

Un cuplu şi-a unit destinele după gratiile Penitenciarului nr.6-Soroca


Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului nr.6-Soroca şi iubita sa de la libertate,  au spus un „Da” hotărît în faţa ofiţerului de stare civilă dar şi în faţa lui Dumnezeu.


Căsătoria civilă a fost înregistrată de ofiţerul Stării civile în sala festivă a penitenciarului, iar cununia religoasă a avut loc în biserica cu Hramul Sfîntului Ilie de pe teritoriul instituţiei de detenţie şi a fost oficiată de preotul capelan al sistemului penitenciar, Marin Lupu. 


Mirii au fost însoţiţi la altar de o pereche de naşi, (rude ale deţinutului), au avut lumînări aprinse, colaci şi chiar cadouri.

La finalul slujbei religioase, părintele a felicitat tinerii însurăţei cu prilejul celebrării căsătoriei şi i-a îndemnat să petreacă viaţa în curăţie, ascultare, răbdare şi iubire față de Dumnezeu.

Mirii, ambii în vîrstă de 38 de ani, se cunoşteau din copilărie, dar au reluat legătura prin intermediul scrisorilor cînd condamnatul se afla deja în detenţie. 

După ceremonie, cuplul proaspăt căsătorit, a avut parte de o întrevedere de lungă durată într-o cameră special amenajată din incinta penitenciarului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu