marți, 13 octombrie 2015

Slujba de binecuvântare a Penitenciarului nr.9-Pruncul
În Biserica ,,Sfântul Gheorghe” de pe teritoriul Penitenciarului nr. 9-Pruncul a avut loc o slujbă religioasă, în cadrul căreia au fost binecuvântate şi stropite cu apă sfințită toate încăperile de detenție şi blocul administrativ al penitenciarului.

La slujba divină, oficiată vineri, 9 octombrie 2015, de un sobor din patru preoţi-capelani: preot. Eugen Ionaşco (Pruncul-9), preot. Maxim Melinti (Pruncul-16), preot. Stanislav Atamenenco (Rezina-17), preot. Alexandru Comendant (Academia de Teologie din Moldova), au participat 60 de deţinuţi şi angajaţi ai penitenciarului, care au primit binecuvântarea acestora şi un cuvânt de învăţătură şi zidire duhovnicească.

Totodată, în cadrul serviciului divin, în semn de apreciere pentru eforturile depuse la sprijinul activităţilor religioase în penitenciar, şeful Penitenciarului nr. 9-Pruncul, dl Mihail Crăciun, locotenent-colonel de justiţie, a fost decorat cu medalia jubiliară ,,25 de ani de slujire a Înalt Prea Sfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove”.

Pentru deţinuţi, lăcaşul de închinare în care credincioşii se adună pentru săvârşirea cultului divin, constituie locul cel mai sfânt, în care se desfăşoară toate evenimentele cu semnificaţie majoră din viaţa religioasă a acestora.

De remarcat că, în mediul penitenciar slujba religioasă este un bun prilej de reflecţie asupra faptelor săvîrşite, iar rugăciunea de după gratii şi credinţa reprezintă o speranţă pentru un viitor mai bun.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu