marți, 3 noiembrie 2015

Secția chirurgie a spitalulului penitenciar nr.16- Pruncul renovată și dotată cu utilaj performant de ultimă generație


Colaborarea permanentă a Departamentului Instituţiilor Penitenciare cu societatea civilă şi cu organizaţiile non-guvernamentale, reprezintă una din priorităţile de bază, acestea soldîndu-se cu rezultate pozitive în contextul reformării Sistemului Penitenciar naţional.

Astfel, vineri, 30 octombrie 2015, a avut loc ceremonia de deschidere a Secței chirurgicale din incinta Penitenciarului nr.16-Pruncul. La eveniment au participat: conducerea Penitenciarului nr.16-Pruncul, angajații instituției și doi preoți capelani ai Sistemului Penitenciar.

Totodată, în cadrul ceremoniei de sfințire a sălii, recent renovate, au fost sfințite saloanele și birourile instituției de detenție.

Sala preoperatorie şi de operaţie a Secţiei chirurgie a fost renovată atît din surse alocate din bugetul de stat cît și cu ajutorul unor donații. În scopul susţinerii reformelor penitenciare şi îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie în instituţiile penitenciare, reprezentanţii unei companii de construcții, au donat materiale de construcție pentru realizarea acestui proiect.

Sala este echipată cu utilaj medical performant pentru ca persoanele aflate în custodia penitenciarului nominalizat să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Menționăm că, actualmente la Spitalul penitenciar nr.16-Pruncul se dețin 270 de deținuți iar anual, peste 1000 de pacienți sunt tratați în acest spital penitenciar.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu