joi, 4 februarie 2016

Partenerii de încredere ai Penitenciarului nr.16-Pruncul s-au întrunit într-o ședință de totalizare
Conducerea Penitenciarului nr.16-Pruncul a organizat ieri, 3 februarie 2016, o ședință de lucru axată pe educația moral-spirituală și resocializarea deținuților.

Ședința a întrunit 8 reprezentanți ai confesiunilor religioase și organizațiilor nonguvernamentale, ce contribuie la asistența psiho-socială a persoanelor deținute în penitenciar, precum și angajați ai Direcției activitate educativă, psihologică și asistență socială.

Scopul întrunirii l-a constituit evaluarea activităţii pentru anul precedent, identificarea dificultăţilor întîlnite în procesul de colaborare dar şi stabilirea  priorităţilor pentru anul 2016.


De remarcat că, menținerea climatului moral-psihologic și a educației spirituale a deținuților reprezintă unele din principiile de bază ale administrațiilor penitenciare din țară. Prin urmare, colaborarea cu societatea civilă are drept scop organizarea și desfășurarea unor seminare educative, întîlniri ale deținuților cu copiii săi dar și alte activități cu caracter cultural - educativ.

Nota noastră: Este a 2-a ședința, prin fiind întrunită în anul 2015 (materialul găsiți aici). Sperăm că aceasta aduna a reușit să puncteze anumite obiective contructive și vor ajuta la realizarea misiunii noastre commune – resocializarea deținuților, vindecarea și tratarea lor spiritual-morală și cea trupească.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu