joi, 25 februarie 2016

Preoţii capelani întruniţi într-o şedinţă cu directorul interimar al DIP Alexandru PÎNZARI
Ieri, 24 februarie 2016, directorul interimar al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Alexandru PÎNZARI şi alţi reprezentanţi ai instituţiei s-au întrunit în şedinţă cu un grup de preoți capelani, care își desfășoară activitatea în instituțiile de detenție din țară.

Scopul întrunirii l-a constituit planificarea activităților de asistență religioasă pentru anul 2016 în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor de după gratii dar şi identificării problemelor cu care se confruntă slujitorii bisericii care își desfășoară activitatea în locurile de detenție.

Pe parcursul evenimentului, participanții au  trasat diverse sarcini, printre care: necesitatea implicării preoților capelani la instruiri și traininguri, consilierea psihologică atît a persoanelor deținute cît și a angajaţilor instituțiilor penitenciare, introducerea orelor cu tematică religioasă în programul de instruire profesională a angajaţilor penitenciari, supravegherea duhovnicească a deținuților, etc. 

De asemenea, s-a convenit asupra editării unei reviste creştine a sistemului penitenciar dar şi a semnării unui acord de colaborare, care va cuprinde o serie de activităţi educative.

La finele întrunirii, directorul interimar al DIP, Alexadru PÎNZARI, a subliniat importanța  colaborării dintre DIP și reprezentanții bisericii ortodoxe, care reprezintă o sursă de speranță, un imbold și un sprijin moral,  preoții capelani, fiind mereu implicați în cultivarea credinței și apropierea deținuților de Dumnezeu.

Menţionăm că, la începutul săptămînii curente a avut loc prima Adunare Generală a preoţilor capelani care activează în cadrul instituţiilor penitenciare.

Şedinţa a avut loc în incinta Palatului Mitropolitan, fiind moderată de preşedintele Sectorului Sinodal Activitatea Pastorală, Maxim Melinti şi a debutat cu binecuvîntarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove. Aceasta a întrunit cei 18 preoţi capelani, care au pus în discuţii probleme şi perspective ale misiunii Bisericii Ortodoxe după gratii, exprimîndu-şi speranţa că efortul comun va duce la realizarea misiunii deloc uşoare a preoţilor capelani, mizînd pe susţinerea conducerii Bisericii şi a statului în efecientizarea obiectivelor propuse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu