joi, 3 martie 2016

Pomenirea eroilor căzuți pe câmpul de luptă pentru integritatea și indepindența Republicii Moldova


Cu prilejul Zilei memoriei - zi de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat din 1992 pentru apararea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, astăzi, 2 martie 2016, instituţiile penitenciare de la Pruncul şi Cricova, au fost gazdele unor şedinţe consacrate comemorării eroilor căzuţi în  conflictul armat din stînga Nistrului.

Astfel, veteranii instituţiilor de detenţie care au participat la conflictul armat de pe Nistru au fost invitaţi în cadrul unor şedinţe solemne de comemorare a victimelor războiului.

Şedinţa a început cu oficierea unor slujbe de pomenire, oficiate de preoţii capelani: Preot. Eugen IONAȘCO (P-9 Pruncul) și Preot. Maxim MELINTI (P-16 Pruncul), în memoria celor care şi-au pierdut viaţa pe cîmpul de luptă, pentru a apăra integritatea şi independenţa ţării.

Cu cuvinte de felicitare în adresa combatanţilor au venit şefii instituţiilor de detenţie: dl Ion BUCLIS și dl Sergiu JIZDAN, mulţumindu-le pentru serviciul adus sistemului penitenciar şi întregii ţări, remarcînd despre înaltul respect pentru perseverenţa şi activitatea meritorie a celor care cu trup şi suflet au apărat integritatea ţării şi au contribuit la instaurarea liniştii în societate.

Veteranii războiului şi-au amintit cu mare tristeţe despre momentele prin care au trecut, dar şi despre camarazii care au revenit acasă în sicrie de plumb.

În semn de recunoştinţă pentru patriotismul şi eroismul de care au dat dovadă, luptătorii participanţi în războiul de pe Nistru au fost menţionaţi cu distincţii departamentale pentru curaj, patriotism şi devotament faţă de Patrie.

De asemenea, în amintirea eroilor care şi-au pierdut viaţa pe cîmpul de luptă în 1992, a fost ţinut un minut de reculegere.

La finele evenimentului a fost organizată o masă de pomenire a eroilor căzuţi pe cîmpul de luptă.

Menţionăm că, în fiecare an, angajaţii sistemului penitenciar, de comun cu veteranii, consemnează ziua de 2 martie prin manifestări de respect şi comemorare a colegilor căzuţi la datorie, astfel fiind apreciate meritele participanţilor la acţiunile de  menţinere a ordinii constituţionale în raioanele de est ale Republicii Moldova.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu