luni, 7 martie 2016

Un concert excepțional la Penitenciarul nr.7-RuscaÎn ajunul Zilei de 8 Martie, deţinutele de la Penitenciarul nr.7-Rusca au avut parte de un  grandios concert de muzică uşoară cu participarea interpreţilor autohtoni.

Printre oaspeții de onoare ai evenimentului au fost: Viceministrul justitiei, Nicolae Eșanu, conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Misiunii NORLAM, şefii de direcţii şi secţii din cadrul DIP, preşedintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în instituţii penitenciare, Maxim Melinti și alți preoți capelani, primarul oraşului Hînceşti şi angajaţi ai Penitenciarului nr.7-Rusca.

La deschiderea festivă a evenimentului, cu impresionante discursuri și mesaje de felicitare au venit directorul interimar al DIP, Alexandru PÎNZARI, care a remarcat că versurile marelui poet Dumitru Matcovschi dintotdeauna au redat cele mai profunde și semnificative sentimente pentru ea, pentru femeie. "Sărut, femeie, mîna ta/ Întotdeauna muncitoare,/ Atît de mică şi de floare,/ Sărut, femeie, mîna ta”, a recitat pentru femei în ajun de 8 Martie, directorul DIP.

Cu un mesaj de felicitare în fața femeilor deținute a venit și Viceministrul Nicolae EȘANU, care a menționat că locul femeii este nicăieri altundeva decît acasă, lîngă copii, lîngă cei dragi, iar pentru careva propuneri în acest sens Ministerul Justiției lucrează la moment.

Orchestra Fraţilor Advahov, Zinaida Julea, Igor Cuciuc,Vali Boghean și Anatol Latîșev au cîntat și au încîntat auditoriul cu piese renumite, creînd o atmosferă de sărbătoare pentru femeile din detenţie.

La rîndul lor, deţinutele, mai dornice ca niciodată au savurat acest eveniment, fiind mai mult decît impresionate căci, doar ei, artiștii de valoare ai țării noastre pot sensibiliza cea mai firavă coardă a sufletului. Femeile din detenție au întins hore de zile mari, dansînd și veselindu-se căci doar odată în an e ziua ei, e Ziua Femeii.

Profund impresionat, renumitul interpret Vali Boghean, a mulțumit conducerii DIP pentru invitația de a fi alături de reprezentanții sistemului penitenciar în această zi frumoasă de primăvaraă, menționînd că nu îi este ușor să se afle aici, precum nu le este ușor nici femeilor deținute și că dincolo de gard este o altă viață, asigurînd în același timp conducerea DIP că, dacă va fi necesar va accepta și alte invitații nu doar în zile de sărbătoare dar și în alte zile ale anului și cu alte concerte. Doar astfel, putem să oferim momente de suflet de la om la om cu drag”, a remarcat în mesajul  său, inegalabilul interpret Vali Boghean.

Menţionăm că, concertul este organizat în premieră de Departamentul Instituţiilor Penitenciare.

La finele concertului, deținutele au aplaudat îndelung, mulțumind din suflet organizatorilor pentru excepționalul eveniment oferit în dar în ajunul Zilei Internaționale a Femeii.

Notă DIP: Actualmente în Penitenciarul nr.7 – Rusca își ispășesc pedeapsa privativă de libertate 336 de deținute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu