sâmbătă, 2 aprilie 2016

Deţinuţii au primit binecuvântare la capela Penitenciarului nr. 8 - BenderPostul este o perioadă de curăţire spirituală prin rugăciune, în care credincioşii au o grijă sporită față de suflet. Persoanele private de libertate nu sunt o excepţie în acest sens, participînd activ la desfăşurarea serviciilor divine din incinta bisericilor de pe teritoriul penitenciarelor.

În Biserica ,,Sfântul Apostol Andrei” de pe teritoriul instituției de detenție din Bender a avut loc o slujbă religioasă, în cadrul căreia au fost stropite cu apă sfințită toate încăperile de detenție și blocul administrativ al penitenciarului.

La slujba divină, oficiată ieri, 28 martie 2016, de preotul-capelan Serghei ACHIRUȘ, au primit binecuvîntarea 20 de deținuți și angajați ai penitenciarului, prezenți la ceremonie.

De asemenea, a fost rostită rugăciunea pentru ocrotirea instituției și pentru sănătatea sufletească și trupească a celor ce activează și își ispășesc pedeapsa  în ea.

Pentru deținuți, lăcaşul de închinare în care credincioşii se adună pentru săvârşirea cultului divin, constituie locul cel mai sfînt, în care se desfăşoară toate evenimentele cu semnificaţie majoră din viaţa religioasă a acestora.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu