sâmbătă, 2 aprilie 2016

Vizita de lucru la Penitenciarul nr. 10 - Goian
La data de 28 martie, preot. Maxim MELINTI - președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare a efectuat vizita de lucru în Penitenciarul nr. 10 Goian. 
Aici, împreuna cu preoții-capelani Tudor SPĂTARU, Artemie FONDOS și Rodion GROSU am avut întâlnirea cu Șeful Penitenciarului nr. 10, dl Igor GUMANIUC, locotenent-colonel de justiție. 

În procesul întâlnirii am discutat despre acțiuni spiritual-educative și alte măsuri, menite să sprijine formarea și resocializarea minorilor din incinta institutiei penitenciare. Dl Gumaniuc a făcut excursie prin penitenciar, oferind succinta prezentare a vieții preocupărilor tinerilor, precum și problemelor cu care se confrunta instituția.

In contiunare, a fostvizitat Centrul Instructiv. Aici, preotul-capelan Tudor Spataru, timp de 3 ani desfasoare lectii cu tineri-cursanti, care apoi activeaza in cadrul Departamentului Institutiilor Penitenciare. Pe linga prelegeri de ordin moral-spiritual, periodic sunt organizate pelerinale pe la manastirile Moldovei.


Tot în aceasta zi, preotul Artur Fondos si diaconul Radu Grosu au primit decrete mitropolitane de numire în funcție de preoți-capelani pe seama Penitenciarului nr. 10-Goian.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu