miercuri, 18 mai 2016

29 cursanţi ai Centrului Instructiv au depus Jurămîntul de Credinţă PatrieiÎn Centrul Instructiv al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, a avut loc astăzi, 28 aprilie 2016, ceremonia solemnă de depunere a jurămîntului de către prima promoție de subofițeri nou angajați în sistemul penitenciar.

Evenimentul semnifică absolvirea cursurilor de pregătire iniţială a primei promoții de subofițeri nou încadrați în cadrul subdiviziunilor DIP din acest an.

Subofițerii au urmat cursurile în perioada 1 februarie – 28 aprilie 2016, participînd atît la lecţiile teoretice desfășurate în cadrul Centrului Instructiv, cît şi la stagiile de practică, fiind repartizaţi, pe o perioadă de două săptămîni, în diferite instituţii penitenciare.

La ceremonialul de depunere a jurămîntului au fost prezenți directorul adjunct al DIP, Nicolae MORARU și şefa Direcţiei resurse umane a DIP, Larisa FRIJA, care au adus mesaje de felicitare și urări de bine absolvenților acestei promoții.

Cu urări și cuvinte de laudă a venit și șeful Centrului Instructiv, Sergiu MORARU, care și-a exprimat convingerea că noii absolvenți vor înfrunta toate greutățile carierei și vor manifesta disciplină executorie, răspunzînd cu siguranţă tuturor exigențelor înaintate pe parcursul satisfacerii serviciului în sistemului penitenciar.

De asemenea, cu acest prilej, a fost săvîrșit un Tedeum de mulțumire de către preoții capelani ai instituției Teodor SPĂTARU și Rodion GROSU, stropind din plin absolvenții cu apă sfințită și urîndu-le un Paște fericit.

Menționăm că, acest modul de instruire inițială a subofițerilor nou angajați în sistemul penitenciar constituie baza teoretică și practică, necesare fiecărui angajat nou încadrat sistemului penitenciar.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu