luni, 2 mai 2016

Cursanți ai Centrului Instructiv au mers în pelerinaj


A devenit deja o frumoasă tradiție, ca fiecare promoție de cursanți aflați la instruire în cadrul Centrului Instructiv, să meargă în pelerinaj la mănăstirile din Republica Moldova.

În context, ieri, 4 aprilie 2016, cei 29 de subofițeri nou angajați în sistemul penitenciar, însoțiți de preotul capelan Teodor Spătaru, împreună cu administrația Centrului Instructiv, au efectuat un pelerinaj la Mănăstirile Saharna, Cuizăuca și Mănăstirea rupestră Țipova din raionul Rezina, unde au asistat la slujbă, dar şi s-au rugat pentru iertarea păcatelor.

Acest perelinaj la locașurile sfinte amintește faptul că trebuie să fim mai buni, mai cumpătați și să formăm în personalitațile noastre responsabilitatea și corectitudinea, mai ales că ne aflăm în perioada Postului Mare.

Menţionăm că, grație unui acord de colaborare încheiat cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, în sistemul penitenciar se desfășoară diverse activități cu caracter religios, iar ora de religie face parte din programul de instruire al fiecărei promoții de cursanţi.

În aceeași zi, a fost organizată o vizită de studiu în Penitenciarul nr.17 - Rezina, unde cursanții au fost familiarizați cu modalităţile specifice de executare a serviciului regim și supraveghere, serviciului pază și escortă.

Astfel, aceștia au fost informați despre efectuarea pazei și supravegherii deţinuţilor în locurile de aflare a acestora, desfăşurarea activităţilor profilactice de prevenire a infracţiunilor și familiarizarea cu modalitatea întocmirii documentaţiei de serviciu.

Amintim că, aceste acțiuni contribuie semnificativ la formarea competențelor efectivului de subofițeri, detașat pentru pregătirea inițială în Centrul Instructiv al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, care, după finisarea cursului vor trebui să facă față tuturor sarcinilor de serviciu în sistemul penitenciar.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu