miercuri, 18 mai 2016

Deținuții de la Penitenciarul nr.11-Bălți s-au închinat în faţa icoanelor și sfintelor moaște


În perioada Postului Mare, creștinii manifestă o grijă spirituală sporită și se înalță sufletește prin rugăciunea însoțită mereu de fapte bune.

În acest context, vineri, 15 aprilie 2016, un grup de deținuți din Penitenciarul nr.11-Bălți, au avut posibilitatea de a se închina Icoanei Mîntuitorului de pe Muntele Athos și Moaștelor celor 12 apostoli, care au fost aduse pentru prima dată la Biserica „Sfîntului Mucenic Mina” din orașul Bălți.

Părintele Pavel a rostit un discurs enoriașilor prezenți despre efectele tămăduitoare ale icoanei, îndemnîndu-i să se închine sfintelor moaște, să se roage de sănătate și de iertarea păcatelor.

Cele 4 femei și 2 bărbați privați de libertate au ascultat cu mare atenție sfaturile duhovnicești despre smerenie, îngăduință, ascultare și pocăință, avînd pentru prima oară ocazia să participe la un astfel de eveniment de vindecare și alinare a suferințelor.

Menționăm că, deținuții care îşi ispăşesc pedeapsa în celulele Penitenciarului din Bălți, pe lîngă alte activităţi educative desfășurate în penitenciar, foarte mulţi îşi manifestă dorinţa de a participa la slujbele religioase, iar apropierea de biserică multora dintre ei le schimbă comportamentul.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu