luni, 2 mai 2016

Vizita de lucru la Penitenciarul nr. 4 - Cricova


Astazi, 4 aprilie, am efectuat vizita de lucru la Penitenciarul nr. 4 și nr. 15 din Cricova.
Scopul deplasării a fost familiarizarea cu mersul lucrărilor de construcție și amenajarea bisericii "Sf. Ier. Nicolae" (P. 4) și biserica "Nașterea Maicii Domnului" (P. 15). Împreuna cu prot. Cornel BÂTCĂ, protodiac. Ioan BrasoveanuIgor Bannicov-Talmaci și un grup de ctitori, am făcut cunoștință cu stare de pregatire a bisericii "Sf. Nicolae" pentru sfințire, locasul sfânt fiind ridicat cu efortul preotului-capelan Cornel BÂTCĂ și suportul administrației penitenciarului, unde la moment se desfășoară lucrări de pictură, dirijate de pictorul Igor Talmaci și confectionarea catapetesmei de către un grup de meșsteri din rândul deținuților.
Au fost propuse unele recomandări și sugesții. Sperăm că toate lucrările vor fi finisate pâna la 22 mai -Hramul bisericii și va fi sfințita de cărte Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Delegația s-a întâlnit cu șeful penitenciarului nr. 4 - domnul Andrei Gabura, locotenent-colonel de justiție, care a exprimat toată susținerea din partea instituției în realizarea obiectivelor propuse la amenajarea și sfințirea sfântului locaș. 

In continuare, a fost vizitat biserica "Nasterea Maicii Domnului" (P. 15), cu însoțirea de către șeful instituției penitenciare - domnul Ruslan Zvertovschi, locotenent-colonel de justiție, unde la fel merg lucrări de reparație și înfrumusețarea sfântului locaș.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu